Goes' Moois

Mooie dingen uit Goes

 

Blog. Nieuwsgierig naar wat ik doe?


Zoals je hebt gemerkt vind ik het leuk om dingen met jullie te delen. Lees gerust mee, en laat weten wat je ervan vindt!


 

2018-10-25

Halloween

Halloween zorgt ieder jaar weer voor veel inspiratie en leuke ideeen! Wat vind je bijvoorbeeld van deze windlichtjes?

halloween 2.jpg

Deze heb ik gemaakt van lege potjes. Met behulp van mijn Silhouette Cameo en vinyl-folie en een beetje geduld is dit het eindresultaat. Leuk he? Vooral de glow-in-the-dark folie scoort hier hoge ogen.

halloween 1.jpg
halloween 3.jpghalloween 4.jpghalloween 5.jpg

Marina - 09:52:48 | Een opmerking toevoegen

2018-09-23

Zilveren hanger van begin tot eind

Zoals je misschien wel hebt gezien ben ik de afgelopen week hard bezig geweest met het maken van een nieuwe hanger. Ik ben super blij met het eindresultaat!

Zoals bij ieder sieraad dat ik maak is ook deze begonnen met een idee. Deze heb ik uitgetekend en aangepast, tot het de hanger werd die ik wilde maken.

Ook dit halssieraad is gemaakt van 100% zilver. Hieronder een paar stappen uit het proces, zodat je je een beetje voor kunt stellen hoe dat dan gaat:

De basis van de hanger heb ik gemaakt van een zgn. ‘nugget’, oftewel een klompje. Dit is misschien wel een van de leukste dingen om te maken, omdat je deze iedere keer opnieuw kunt maken. Eigenlijk laat je gesmolten zilver stollen. Dat kun je natuurlijk wel een beetje sturen, maar het eindresultaat is altijd een verrassing.

Bloemenhanger - stap 1.jpg

Uit zilverplaat heb ik 3 bloemetjes gezaagd. Deze heb ik aan de randen natuurlijk netjes afgewerkt, anders blijft het scherp. Om ze in de juiste vorm te krijgen heb ik ze met een pons bol geslagen. Hameren maar!

Bloemenhanger - stap 2.jpg

Tijd om te passen! Nu ik alle losse onderdelen heb gemaakt ga ik alles los op elkaar leggen. Op dit moment kan ik namelijk alles nog aanpassen, er zit nog niets vast.
Bloemenhanger - stap 4.jpg

Nadat ik een gaatje in de bloemen heb geboord, heb ik hier een zilver staafje doorheen gedaan en gesoldeerd. Het ziet er nu niet meer uit, maar dat komt door het verhitten en solderen. Uiteindelijk komt dat allemaal weer goed.

Bloemenhanger - stap 3.jpg

Tadaa! Alles zit vast en na een flinke poetsbeurt is dit het eindresultaat. Wat vind je ervan?

Bloemenhanger eindresultaat.jpg

Marina - 12:02:29 | Een opmerking toevoegen

2018-09-16

Bij een trouwerij horen bubbels!

Afgelopen week heb ik een heerlijke fles bubbels voorzien van een ets. Door de tekst op de fles te etsen krijg je een blijvende herinnering.

Etsen doe je met een zgn. ets-pasta. Deze pasta werkt zich door het glas heen, waardoor je als het ware het bovenste laagje van het glas afhaalt. Het effect is bijna gelijk aan een glasgravure, maar op deze manier kun je veel strakker werken.

Deze techniek kun je toepassen op alle glazen oppervlakken: spiegels, glazen, karaffen en dus ook op flessen!

Wil je ook zo’n mooi en origineel kado geven? Neem gerust contact op!

Tot snel,

Marina

fles lesley don.jpg

Marina - 18:05:59 | Een opmerking toevoegen

2017-10-24

Verantwoordelijkheids-teken

Jippie! Vandaag is reden voor een klein feestje: de stempel met mijn meesterteken is afgeleverd.

Iedere goudsmid die in Nederland sieraden op de markt wilt brengen, moet deze laten keuren. Zo weet je zeker dat je zilveren ring ook echt van zilver is gemaakt. Na het keuren vind je in het sieraad de zgn. keurtekens terug, met daarnaast mijn meesterteken. Hieraan kun je zien dat je sieraad ook echt door mij is gemaakt. Daarom wordt dit teken ook een verantwoordelijkheids-teken genoemd.

Je kunt je vast voorstellen dat dit voor mij heel belangrijk is, ik heb immers niet voor niets mijn opleiding gevolgd :)

MvI van Iwaarden sept 2017.jpg

Marina - 18:33:35 | Een opmerking toevoegen

2017-10-20

Mooi Zeeuws

Tijdens mijn opleiding aan de Vakschool heb ik een cursus filigrain gevolgd. Dat is een techniek waarbij je werkt met gedraaid of geknoopt zilverdraad, en dat vormt tot krullen of andere figuurtjes.

In Goes (en de rest van Zeeland) vind je deze techniek terug in de Zeeuwse Knop. In de Zeeuwse klederdracht zie je deze vorm bijvoorbeeld terug als broekstuk bij de mannen, of kleine knoopjes bij de dames.

Tegenwoordig vind je de Zeeuwse Knop terug in allerlei artikelen, van bakblik tot fietsbel. Gelukkig wordt de Zeeuwse Knop ook nog steeds gedragen als sieraad. Kleine versies als oorbel of op een ring, de grotere als hanger of broche.

Als enige Zeeuwse in mijn klas kon ik natuurlijk niet anders dan de cursus afronden met een originele Zeeuwse Knop. De ruimtes aan de achterkant van de knop heb ik opgevuld met kleine krullen. Op de voorkant kun je niet om het filigrain heen.

Wil je meer informatie over de verschillende mogelijkheden van dit unieke handgemaakte sieraad? Laat het dan gerust weten!

Zeeuwse knop grijs.jpg

Marina - 18:15:12 | Een opmerking toevoegen


E-mailen
Bellen