Goes' Moois

Mooie dingen uit Goes

Dit ben ik, Marina van Lokven


Goes' Moois is ontstaan als etalage voor het moois dat ik maak. Ik ben Marina van Lokven - van Iwaarden, woonachtig in het mooie Goes. 

In 2007 kreeg ik de kans om te gaan werken in een plaatselijke juwelierszaak. Dat is de start geweest van mijn passie voor sieraden en edelsmeden.

Hier heb ik ook de mogelijkheid gekregen om aan de Vakschool de opleiding tot Basis Goudsmid te volgen. Naast de opleiding heb ik in de werkplaats van de juwelierszaak mijn vaardigheden verder ontwikkeld en uitgebreid.

Handgemaakt, eerlijk, origineel en Zeeuws

Wie denkt aan Zeeland en Goes kan niet om de Zeeuwse Knop heen. Deze vind zijn oorsprong in de Zeeuwse klederdracht. Boeren droegen deze als knopjes op de hemdboorden. In de loop der tijd is deze steeds veranderd en aangepast, tot rond 1870 de knop ontstond zoals we die nu kennen.

In het Zeeuws zilverwerk wordt veel gebruik gemaakt van filigrain: een oude techniek waarbij dun draad wordt gedraaid tot een sieraad of decoratie. Om ook deze techniek onder de knie te krijgen heb ik ook daarvoor aan de Vakschool een cursus afgerond.

Verantwoordelijkheidsteken meesterteken


Iedere goudsmid die sieraden verkoopt, moet deze laten keuren. Daarom vind je in mijn sieraden, naast de keurtekens, ook mijn eigen verantwoordelijkheidsteken. Zo kun je altijd zien dat ik degene ben die je sieraad heeft gemaakt.

Mijn verantwoordlijkheidsteken is geregistreerd bij WaarborgHolland in Gouda. Daar biedt ik mijn sieraden aan, zodat ze gekeurd kunnen worden. WaarborgHolland test of de materialen die ik heb gebruikt voldoen aan de Nederlandse standaarden. Dit wordt bevestigd door het aanbrengen van het gehalte-stempel naast mijn meesterteken.
Op deze manier bent u er altijd zeker van dat uw sieraad gemaakt is van de juiste materialen.

Persoonlijke kado-artikelen

Naast het goudsmeden ben ik graag creatief bezig. Ik maak graag mooie dingen. T-shirts, kraamcadeaus, glasgravures: er is heel veel mogelijk. Hiervoor heb ik veel materialen in huis, waardoor ik veel artikelen snel kan leveren.

E-mailen
Bellen