Goes' Moois

Mooie dingen uit Goes

 

Blog. Nieuwsgierig naar wat ik doe?


Zoals je hebt gemerkt vind ik het leuk om dingen met jullie te delen. Lees gerust mee, en laat weten wat je ervan vindt!


 

2017-10-20

Mooi Zeeuws

Tijdens mijn opleiding aan de Vakschool heb ik een cursus filigrain gevolgd. Dat is een techniek waarbij je werkt met gedraaid of geknoopt zilverdraad, en dat vormt tot krullen of andere figuurtjes.

In Goes (en de rest van Zeeland) vind je deze techniek terug in de Zeeuwse Knop. In de Zeeuwse klederdracht zie je deze vorm bijvoorbeeld terug als broekstuk bij de mannen, of kleine knoopjes bij de dames.

Tegenwoordig vind je de Zeeuwse Knop terug in allerlei artikelen, van bakblik tot fietsbel. Gelukkig wordt de Zeeuwse Knop ook nog steeds gedragen als sieraad. Kleine versies als oorbel of op een ring, de grotere als hanger of broche.

Als enige Zeeuwse in mijn klas kon ik natuurlijk niet anders dan de cursus afronden met een originele Zeeuwse Knop. De ruimtes aan de achterkant van de knop heb ik opgevuld met kleine krullen. Op de voorkant kun je niet om het filigrain heen.

Wil je meer informatie over de verschillende mogelijkheden van dit unieke handgemaakte sieraad? Laat het dan gerust weten!

Zeeuwse knop grijs.jpg

Marina - 18:15:12 | Een opmerking toevoegen

Opmerking toevoegen

Fill out the form below to add your own commentsE-mailen
Bellen