Goes' Moois

Mooie dingen uit Goes

 

Blog. Nieuwsgierig naar wat ik doe?


Zoals je hebt gemerkt vind ik het leuk om dingen met jullie te delen. Lees gerust mee, en laat weten wat je ervan vindt!


 

2018-09-23

Zilveren hanger van begin tot eind

Zoals je misschien wel hebt gezien ben ik de afgelopen week hard bezig geweest met het maken van een nieuwe hanger. Ik ben super blij met het eindresultaat!

Zoals bij ieder sieraad dat ik maak is ook deze begonnen met een idee. Deze heb ik uitgetekend en aangepast, tot het de hanger werd die ik wilde maken.

Ook dit halssieraad is gemaakt van 100% zilver. Hieronder een paar stappen uit het proces, zodat je je een beetje voor kunt stellen hoe dat dan gaat:

De basis van de hanger heb ik gemaakt van een zgn. ‘nugget’, oftewel een klompje. Dit is misschien wel een van de leukste dingen om te maken, omdat je deze iedere keer opnieuw kunt maken. Eigenlijk laat je gesmolten zilver stollen. Dat kun je natuurlijk wel een beetje sturen, maar het eindresultaat is altijd een verrassing.

Bloemenhanger - stap 1.jpg

Uit zilverplaat heb ik 3 bloemetjes gezaagd. Deze heb ik aan de randen natuurlijk netjes afgewerkt, anders blijft het scherp. Om ze in de juiste vorm te krijgen heb ik ze met een pons bol geslagen. Hameren maar!

Bloemenhanger - stap 2.jpg

Tijd om te passen! Nu ik alle losse onderdelen heb gemaakt ga ik alles los op elkaar leggen. Op dit moment kan ik namelijk alles nog aanpassen, er zit nog niets vast.
Bloemenhanger - stap 4.jpg

Nadat ik een gaatje in de bloemen heb geboord, heb ik hier een zilver staafje doorheen gedaan en gesoldeerd. Het ziet er nu niet meer uit, maar dat komt door het verhitten en solderen. Uiteindelijk komt dat allemaal weer goed.

Bloemenhanger - stap 3.jpg

Tadaa! Alles zit vast en na een flinke poetsbeurt is dit het eindresultaat. Wat vind je ervan?

Bloemenhanger eindresultaat.jpg

Marina - 12:02:29 | Een opmerking toevoegen

Opmerking toevoegen

Fill out the form below to add your own commentsE-mailen
Bellen